torsdag 19 februari 2015

Kom hit, kom hem!

Hemma på Helags! Nu är vi där. 
I måndags var det tänkt att vi skulle snöra på pjäxorna och skida de två milen till stationen från parkeringen i Kläppen utanför Ljungdalen. Dock fick vi i söndags reda på att det blåste storm och att det var ca -10 grader och med kyleffekt blir det satans kallt. Min fina chef roddade runt lite och fick tag i Åke, vår vesslechaufför som gärna körde oss upp. 


Måndag morgon började så på en parkering i väntan på Blå Pärlan. Sedan var det langningskedja med hur mycket saker som helst! Hela den bakre vagnen fylldes med så mycket packning och varor till stationen att vi fick lasta även på taket.


Dörren fick tacklas av både mig och Malin innan den gick igen. Så kan det gå när tio pers ska upp till fjälls i tre månader och dessutom ska ha med sig nya apparater till köket och trettio par 
randonee-skidor och pjäxor. 


Emma och Erik tog skotrarna medan vi andra klämde in oss tillsammans med Åke där fram.


Efter ca en timmes skumpande i en varm, dieseldoftande liten hytt fick vi äntligen se vårt nya hem! Mellan Maajåelkie och Jalkedsåajja inbäddad i snö hittade vi Helags Fjällstation. I bitande kyla tömde vi bandvagnen och gick för att inspektera P-huset där vi alla ska bo.  


Fönstret till vänster om dörren är mitt. Men jag hade inte så mycket utsikt eftersom hela utrymmet mellan ytterglas och innerglas var helt snöfyllt. Vinden hade legat på och tryckt in snö i alla små hål. 


Jag hade dock tur i jämförelse med Andreas som fick börja med att skotta ur sitt rum eftersom ventilationen där inte hade varit helt stängd.


Måndagen avslutades med middag i en kall Pilgrimssal och sedan sömn med underställ under dubbla täcken med en hund i knävecket.

Tisdagen och onsdagen hade vi vårt eget intro där vi gick igenom brandsäkerhet, det blir mycket sådant med tanke på all vi personal är den enda som finns här att rädda personer och släcka bränder. Det finns ingen möjlighet för någon brandkår att ta sig hit innan den drabbade byggnaden är nedbrunnen så det är viktigt för oss att ha koll.
Det var två fulla dagar som förutom brand även innehöll köksinfo, lavinfara, butiksinventering och storleverans av varor till restaurangen.

Idag när jag sitter och författar detta inlägg har det hunnit bli torsdag och all personal har vilodag innan det drar igång ordentligt imorgon med våra första gäster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar